Den mest behagelige liggesituation


Man tænker ikke så meget over søvn; det er jo noget man gør hver dag. Man lægger sig ned i sin seng, lukker øjnene, og efter noget tid, så vågner man op igen, veludhvilet. Det er i hvert fald sådan mange tænker, særligt når man er ung.

Men det er ikke noget der bliver ved med at være sandheden for mange. Måske kommer man ud for et uheld, så man ikke kan ligge som man plejer. Måske kan man kun ligge på ryggen, men får ondt i nakken af en pude, og måske kan alderdommen bare langsomt gøre ens soveoplevelse værre og værre.

Derfor er det vigtigt

Med soveoplevelsen er vi kommet langt. For blot fem hundrede år siden, sov størstedelen af mennesker på stråsenge, der måske lå på et stykke træ, hvis ikke de bare lå på jorden. Langsomt, men sikkert, blev der udviklet og opfundet nye typer af senge, indtil vi nåede til det punkt hvor vi er i dag. Men selvom vi er kommet langt, er det ikke ensbetydende med at alle ligger perfekt. Og nu, med elektricitet, er næste stadie i sengekvaliteten blevet fundet; nemlig en elevationsseng. Madrassen er typisk med astronautgummi, så den former sig efter den måde ens krop ligger på, og hvor dens tungeste områder er, imens madrassen er blød og derfor kan forme sig efter mange former. Og det er meget essentielt, da elevationssengen er lavet til at kunne køre op og ned i forskellige positioner, så man kan ligge som man har lyst til.

seng

Forskellige præferencer

Måske har man brug for at have fødderne oppe, men resten af kroppen nede – som hvis man har brækket benet. En elevationsseng kan løfte ben-delen af sengen, så man slipper for at lægge benet på en pude og et bord.
Måske vil man gerne sidde op, som i en sofa, imens man ser noget på sit fjernsyn eller sin tablet. Så kan man rejse ryggen op, og få godt støtte.

Eller måske har man brug for at ligge på en måde, der for nogle ville virke lidt underligt. Måske har man brug for at sove med benene bøjet, imens man ligger på ryggen, eller at midten er løftet mens man ligger på maven. Der er mange forskellige måder en elevationsseng kan hjælpe på ens søvnskavanker.

Elevationssenge kan bruges af alle

Før i tiden var elevationssenge kun til industrielt brug i hospitaler, og da det blev muligt for den almindelige borger at få en elevationsseng ind i sit eget soveværelse, så ville mange blive chokeret og skræmte af prisen. Nogle af sengene kunne koste det hvide ud af øjnene. Men i takt med at der har været innovation på feltet, er prisen faldet meget, og der er endda blevet lavet discountmærker, så alle har råd til en bedre og sundere søvnoplevelse. Der er blevet innoveret så meget, at man endda kan finde en elektronik-løs variation, der ikke engang koster 1000 kroner, eller en med elektronik der koster lidt over det dobbelte.