Mangler du de helt rette bordben?

Er du i humør til lidt gør-det-selv eller mangler du den perfekte løsning til at opgradere dine møbler, så findes der et væld af bordben, der kan opfylde dine ønsker. Du har muligheden for at sætte dit helt eget præg på dine møbler og skabe et møbel i en kombination som ingen andre har. Lav eksempelvis et af de moderne plankeborde ved hjælp af store planker og køb lige præcis de bordben, du ønsker til konstruktionen. Med de rette bordben kan du kreere smukke resultater, som var du født til opgaven.

Bordben på kryds og tværs

Det er blevet ekstremt populært at opgradere sine nuværende møbler eller at skabe sine egne ved hjælp af nye bordben. Den store efterspørgsel betyder også, at det på markedet findes et stort udvalg af forskellige bordben som du kan vælge imellem. Bordben kan være traditionelle lige eller måske skråne en anelse. Her er der tale om fire bordben, et i hvert hjørne. Du har dog også andre muligheder når det kommer til bordben. Vælg eksempelvis nogle af de løsninger, hvor der er tale om en krydsudformning. Her er der egentlig tale om bordbukke i stedet for bordben, men det ændrer dog ikke på skønheden og æstetikken ved udseendet.

Bordben af metal

Bordben af metal har den helt store fordel, at de er ekstremt solide og holdbare. Metal er nemt at rengøre og holde pæne. Der findes et vælg af bordben af metal og de kan være pulverlakerede i et utal af farver. Stål eller metal giver muligheden for at industrielt udseende at dit bord eller møbel, men kan også give det strømlinede minimalistiske look, som nogle særligt efterspørge til deres indretning.

Bordben af træ

Hvis du har et ønske om at lave et plankebord eller ønsker at anvende materialer af ubehandlet træ, så kan det være lidt mere kringlet at finde de rette bordben i træ. Det kan hurtigt kommet til at se lidt rodet ud, hvis der er tale om forskellige typer af træ, eller træ i forskellige nuancer. Bordben af træ egner sig især godt til hvide eller malede materialer, hvor træets farve på bordbenene ikke skal matche materialerne på møblets overflade. Bordben i træ kræver en anelse mere vedligeholdelse end metal, men formår alligevel at skabe et ganske bestemt udtryk. Det kan være både fint, stilrent og rustikt med bordben af træ, ligesom at det jo også er det helt traditionelle materiale at anvende til træ-snedkerering.

Vælg de rette bordben

Når du skal udvælge de rette bordben, har formen, materialerne og farven en betydning for det samlede udtryk af dit møbel. Blankt skinnende metal vil give et udtryk af en futuristisk og moderne stil, men kan dog alligevel give en god kontrast til rå og naturlige materialer. Træ bordben er mere harmoniske og neutrale, hvis du ønsker det helt stille eller ensartede udtryk. Hvordan bordbenene er udformet har også betydning for udtrykket af dit møbel. Skal de være skråt stillede og med et i hvert hjørne, eller ønsker du hellere det mere industrielle udtryk med bordbukke