Afhjælp tandlægeskræk med en ren og hyggelig tandlægepraksis

Mange mennesker lider af tandlægeskræk, og det kan som tandlæge være vanskeligt at behandle dem og samtidig sørge for, at de får en god oplevelse. Men der er nogle ting, du kan overveje at indføre i din tandlægepraksis for at imødekomme dem, der har tandlægeskræk. Læs med her for at finde ud af, hvordan du kan gøre din tandlægepraksis til et så rart sted at være som muligt for klienter med tandlægeskræk.

Udstyret er alt

Dit dentaludstyr er de vigtigste elementer i din tandlægepraksis, og som oftest også det som klienterne kan have skræk over for. Mange synes, at det er noget af det værste at få stukket op til flere instrumenter i munden, og så endda instrumenter, der kan se en smule faretruende og spidse ud.

Et godt råd er derfor at investere i dentaludstyr, der for eksempel har håndtag i farver eller som er samlet på en bakke i en beroligende farve. I forhold til dentaludstyret gælder det om ikke at få det til at se alt for klinisk og sterilt ud – samtidig med, at der selvfølgelig er hundrede procent styr på hygiejnen.

Undgå store maskiner

For personer med tandlægeskræk, kan det være voldsomt at være omgivet af store maskiner under tandlægebesøget. Invester for eksempel i en mindre dental kompressor. De er frie for olie, og har derfor en renset luft, der er ideel til åndedrætsluft i en tandlægepraksis. Mange dental kompressorer kan fylde meget og se skræmmende ud, men hvis du vælger en mindre model vil klienterne forhåbentligt næsten ikke lægge mærke til den, og du kan for eksempel sætte en flot plante ved siden af kompressoren.

Det er generelt en god idé at undgå at have alt for mange maskiner af mystisk udseende stående fremme, selvom det selvfølgelig kan være nødvendigt. Men har du mulighed for at vælge mindre maskiner frem for større, vil det være en stor fordel.

Skab noget hygge

Når du har udstyret og maskinerne på plads, er det en rigtig god idé at prøve at gøre tandlægepraksissen så hyggelig som muligt. Indret den som var det din egen hyggelige stue, samtidig med, at der naturligvis skal være plads til alt det nødvendige dentaludstyr.

En god løsning kan være at farvekoordinere tandlægestolen med tapetet eller med et gulvtæppe. Tilføj derudover masser af planter, som er en stor hyggespreder, der virker beroligende for øjet.

Det kan også skabe en god stemning, hvis du byder klienten på en kop kaffe eller varm kakao efter behandlingen. Det vil de med garanti huske til næste gang, og i stedet for at fokusere på det, de er bange for, kan de se frem til en varm og beroligende drik efterfølgende.

Kunst på væggene

Udsmyk praksissens vægge med detaljerede plakater og/eller kunstværker i flotte farver. Motivet er ligegyldigt, men det kan være en god idé at gå efter værker, hvor der sker en masse. På den måde er der noget som patienten kan kigge på og lade tankerne kredse om, i stedet for at fokusere på det, der foregår i tandlægestolen.