Derfor er boligindretning vigtig

Syndes du, at det er lidt mærkeligt at gå så højt op i boligindretning? Så vigtig kan nogle møbler og pyntepuder da heller ikke være, tænker du måske. I så fald er vi her for at fortælle dig, at du tager fejl.

Boligindretning har stor betydning for dit liv, og i denne artikel vil vi fortælle dig præcis hvorfor. (Og jo, pyntepuder er altid vigtige. Også selvom du ikke må bruge dem).

Dit hjem er din base, og du bør føle dig tryg i den

I dag tilbringer mange af os enten vore dage inde på et lukket kontor eller med at fare fra det ene sted til det andet ud i byen, når vi løber vores ærinder. Så meget tid bruger vi (relativt set) ikke derhjemme, og det kan derfor være fristende at tænke, at det ikke er så vigtigt, hvordan vores hjem egentlig der ud. Men det er netop, fordi vi farer så meget rundt i dag og laver så mange forskellige ting, at der er så vigtigt, hvordan vores hjem ser ud.

Mere end nogensinde før kan vores hjem betragtes som vores egen lille personlige hule. Det er et sted, hvor vi kan lukke døren til omverdenen, fjerne arbejdstøjet og den maske, vi tager på, hver gang vi går ud af døren, og bare være os selv. Hvis vi bor sammen med en partner eller vores børn, er det desuden dér, hvor vi tilbringer tid sammen med dem, vi elsker højest her i verden.

Af disse grunde er det uhyre vigtigt at skabe et hjem, hvor du kan føle dig tryg, og som giver plads til, at du kan være dig selv. Du burde gerne føle dig helt ud afslappet, når du kommer hjem om aftenen efter en lang dag på jobbet og ser dig omkring i dit hjem – og denne totale følelse af afslappethed kan du netop åbnet med god boligindretning.

boligindretning

En personlig stil

Præcis ligesom vi alle har bestemt smage og stole, når det kommer til tøj og den måde, vi klæder vores kroppe, så har vi en personlig stil, når det kommer til boligindretning.

Nogle gange følger disse stile et bestemt mønster, og du kan dermed være tiltrukket af en boho, moderne eller mormor-stil, når det kommer til boligindretningen. Og alligevel er det din helt unikke stil, som kommer til udtryk gennem din boligindretning.

Dette er naturligvis ikke tilfældet for alle. Hvis folk ikke er klar over, hvad deres stil er indenfor boligindretning eller ikke har trænet deres blik nok til at kunne skabe denne personlige stil, så vil deres hjem ikke være en afspejling af deres egen indre kreativitet. Det vil derimod være et billede og hjem af tilfældigheder, de får skabt sig – som hverken ser godt ud eller passer til dem individuelle person.

Ens hjem kan bogstaveligt talt komme til et føle som et fremmed hjem, man er gæst i, hvis man ikke formår at skabe et hjem, som man kan kigge rundt i og genkende sig selv i. Dette vil måske være svært at forstå for de mennesker, som aldrig har prøvet at bo i sådant et hjem, der er en refleksion af én selv. Men alle dem som her prøvet det, vil kunne nikke genkendende til det – og de vil ikke være sådan et hjem forundt.