Sådan lægger du øjenskygge

Det kan være svært at lægge en flot og fangende make-up. Og tit er den sværeste del øjenskygge. Det er her man skal være opmærksom på farvebrug og børsteteknik og meget andet. Men det gælder bare om at starte simpelt og stille og roligt lege med farver og teknikker, indtil den sidder i skabet.

Læs videre her, for at finde ud af mere omkring ideen bag øjenskygge.

Forberedelse inden øjenskyggen

Når du skal lægge din øjenskygge, skal du ikke bare starte direkte med øjenskygge. Der skal lidt forberedelse til først. Generelt inden du skal lægge make-up, er det en god idé at fugte huden godt igennem. Og du kan også få dråber til huden omkring øjnene, så den kan blive fugtet godt.

Derudover skal du også bruge en primer. Den skal også lægges på øjenlågene og den vil sørge for at din øjenskygge ikke klatter i løbet af ingen tid. Derfor skal primeren også på til sidst.

Det er også vigtigt at have nogle ordentlige børster og pensler til at påføre make-uppen. Det gør en kæmpe forskel for slutresultatet.

øjenskygge

Sådan lægger du øjenskygge til en festlig hverdag

Øjenskygge behøver ikke kun at være til de festlige lejligheder, det kan også bruges i hverdagen. Det kan være en simpel måde at tilføje lidt farve, til et ellers simpelt outfit. Vælger du at lægge en mere diskret øjenskygge, vil det ikke være så iøjenfaldende. Du kan blandt andet lægge en diskret tynd kant langs vipperne på øjenlåget. Til at supplere kan du også lægge en tynd kant, langs det yderste hjørne af vipperne. Det kan være et godt trick til dig, der gerne vil gå med øjenskygge, uden at bruge for meget tid på det. Med lidt øvelse får du det hurtigt lært, og så er make-uppen klaret på ingen tid.

Vælg farve i samme nuance som din øjenfarve

Det giver måske sig selv, men det giver rigtig god mening at vælge en øjenskygge, som komplimenterer din øjenfarve. Her er særligt de lyse farver gode til blå og grønne øjne, hvor de mere mørke øjenskygger komplimenterer de brune øjne.

Dette er dog ikke en endegyldig regel. Du bør blot vælge den farve der er komplementærfarve, til din egen øjenfarve. Er du i tvivl, kan du finde farvecirklen og derefter finde den diamentrale modsatte farve, af din egen øjenfarve. Det skulle ifølge eksperterne være den perfekte farve til at komplimentere dine øjne.

Husk, at når du lægger øjenskyggen, så er det vigtigt at blende farverne sammen, så der ikke er for markant en kant på øjet.

Efter du har lagt skyggen

Når du har lagt øjenskyggen, skal du huske at lægge lidt concealer på huden under øjnene, da skyggen let kan drysse ned på kinden. Så husk concealeren, så du både får dækket de mørke rander og resterne af øjenskyggen.

For nogle personer er det også nemmere at lægge mascara som det sidste. Hvis du gør det i den rækkefølge, risikerer du heller ikke, at øjenskyggen drysser ned på dine vipper.