Fordele ved at nyde et glas italiensk rødvin fra Barbera d’alba


Når man nævner Italien, så får de fleste associationer til et fantastisk land i det sydeuropæiske, hvor der er tilbragt mange sommerferier. Italien ligger højt på listen over favoritdestinationer for danskerne, og med god grund. Her har man den perfekte kombination af natur, kultur, historie, temperatur og gastronomi. Den italienske madkultur er helt unik, og én af de mest kendte og elskede i verden. Italienerne er stolte af deres gastronomi, og går ikke på kompromis med noget som helst. Når man taler om italiensk madkultur, så kan man ikke undgå at nævne italienske vine. Det er en vigtig del af kulturen, at man nyder et glas vin til maden.

Der findes utallige italienske vine, men en af det mest kendte og populære er Barbera d’alba. Du kan læse mere om vinene fra Barbera d’alba, og se forskellige slags, ved at klikke her: https://www.jyskvin.dk/barbera.

At drikke vin kan forbedre immunforsvaret

Italienerne bliver opdraget til at drikke vin, fra de er ganske unge. Lidt anderledes ser det ud i Danmark, hvor vi har en betydelig alkoholkultur, men den er ikke i så høj grad bygget op omkring vintraditionen. Der er dog mange gode grunde til at nyde et glas rødvin i ny og næ. Forskning tyder f.eks. på, at man forbedrer ens hjernefunktion ved at drikke vin. Det aktive stof resveratrol i rødvin hjælper på hukommelsen, og det mindsker på længere sigt risikoen for at blive ramt af Alzheimers og demens. Forskning peger også på, at man kan styrke immunforsvaret, da vin indeholder mange antioxidanter. Derfor kan man med fordel nyde et glas rødvin fra Barbera d’alba. Man skal dog huske at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger for, hvor mange genstande man bør drikke. 

dru

Barbera d’alba er folkets vin

Italien er en vinnation, hvilket vil sige, at de har en stor produktion og eksport af vine. Faktisk placerer Italien sig på andenpladsen lige efter Frankrig på verdensplan. Det vil også sige, at udvalget af vin er enormt, og det er noget, man virkelig går op i. Det er blandt andet en af grundene til, hvorfor der står mange vine på den italienske hylde, når man går i det lokale supermarked eller den lokale vinbutik.

Barbera d’alba er en af de mest plantede rødvinssorter i hele Italien. Den ligger på tredjepladsen samlet set, og det vil sige, at produktionen her er høj. Derfor kaldes den også ”folkets vin”. Barbera d’alba er navnet på druesorten, men det er også navnet på den region, hvor druen dyrkes i Piemonte. Da produktionen er så høj, er der også forskel på kvaliteten og stilen af de forskellige vine. Så man kan finde alt lige fra kraftige, runde vine, der kræver mange års lagring, til billige og lidt mere sprittede vine. De har dog det til fælles, at der er tale om mørke vine med masser af krop, og et lavt indhold af garvesyre. Barbera d’alba-vinene betegnes som de mest koncentrerede i regionen, med en smag af røg og ribs.