Sund hud – vælg danske hudplejeprodukter

Der findes nærmest et uendeligt antal produkter til at pleje huden, men hvordan vælger man den bedste hudpleje til din hudtype, når der er så mange muligheder?

Skal man vælge det dyre økologiske mærke eller det masseproducerede mærke med masser af gode anmeldelser? Der kan være mange ting at tage hensyn til, når man vælger dansk hudpleje eller hudpleje generelt, så lad os tage et kig på noget af det, du bør have i tankerne.

1. Vælg baseret på din hudtype

Lad os sige, at du har fedtet hud, og du vælger et produkt, der er designet til tør hud? Så har du ikke gjort din teint eller din selvtillid nogen tjenester. Der findes generelt fire forskellige hudtyper: fedtet, tør, sensitiv og kombineret hud. Der findes specifikke produkter til hver hudtype, så husk at læse lidt, før du køber!

2. Kend dine behov

Når du har bestemt din hudtype, og hvilken type produkter der er bedst til dig, er det tid til at indsnævre dine specifikke mål og behov. Hvis du f.eks. ønsker at fokusere på at reducere fremtrædende fine linjer og rynker, kan du måske prøve en nærende ansigtsolie.

Eller håber du på at udjævne misfarvninger eller urenheder i huden? Den hudpleje, du vælger, bør fokusere direkte på dine problemområder og ikke anvende en strategi, der passer til alle.

3. Vær opmærksom på rækkefølgen af ingredienserne

De første fem ingredienser, der er anført på en produktemballage, udgør typisk omkring 80 procent af produktet. Tag dig tid til at tjekke rækkefølgen af ingredienserne for at sikre, at du får de mest sunde eller naturlige ingredienser, der er gode for din specifikke hudtype eller mål.

Sørg for at undgå et produkt, hvis der står parabener og duftstoffer øverst på ingredienslisten!

4. Test altid produktet først

Du har lavet din research, indsnævret dine behov og valgt dit produkt. Nu er det tid til at teste det. Nogle gange gør selv de mest populære produkter brug af billige eller usunde kosmetiske farvestoffer i deres kosmetik.

Sørg for, at alle farvestoffer, der anvendes i dit nye produkt, er naturlige og sikre til brug på huden. Nye produkter har en tendens til at have en stærkere effekt, da vores hud ikke er vant til dem.

Tag dit nye produkt og fokuser på et lille og afgrænset område af din hud, før du går over til at dække hele ansigtet. På den måde vil du ikke ende med at gemme dig under et slør eller på lægekontoret med et hævet og rødt ansigt, hvis der opstår dårlige eller allergiske reaktioner på det nye produkt.

Det gælder uanset om det er en dansk produceret hudpleje som Danish Skin Care, eller du vælger noget fuldstændigt andet.

5. Hold dig væg fra hypen

Endelig er det vigtigt at prioritere dig selv, når du vælger et nyt hudplejeprodukt. Lad være med at følge flokken. Din yndlingsinfluencer eller kusine har måske en strålende og levende hud, men din hudtype er helt unik for dig, og det samme er din hudplejerejse.