Bliv afklaret med dit studievalg: tag i praktik i udlandet 

Hvis du som ung for nyligt har færdiggjort en ungdomsuddannelse, kan du nyde en rolig stund i dine sabbatår, hvor du kan rejse, have det sjovt og generelt gøre, hvad du vil. 

Men fremtiden banker på døren, og derfor er sabbatårene også tiden, hvor du skal tænke på, om du vil tage en videregående uddannelse, og i så fald hvilken uddannelse du gerne vil tage. 

Det er ikke nogen nem beslutning, for som ung i dag her du et enormt antal muligheder at vælge imellem, når det kommer til bl.a. valg af videregående uddannelse. 

De mange muligheder kan være svære at overskue, mens din manglende erfaring med de fleste af mulighederne gør det endnu sværere at tage en beslutning. 

Denne uvidenhed og manglende erfaring er ikke noget godt grundlag at træffe en stor og livsafgørende beslutning på, og netop derfor er det vigtigt, at du søger den nødvendige information og skaber dig et godt overblik over de muligheder, du er tiltrukket af. 

Men det kan stadig være svært at afstemme forventning og virkelighed, for i sidste ende ved du jo ikke, hvad et liv som læge, som sygeplejerske eller som jordemoder kommer til at indeholde, hvis du en dag om mange år bliver færdig med en uddannelse. 

Så hvad gør du? Din bedste mulighed er et praktikophold i udlandet, hvor du kan få unik erfaring og værdifuld indsigt i, hvad det rent faktisk vil sige at arbejde som læge, som sygeplejerske eller inden for et anden felt i sundhedsbranchen. 

En hverdag på et udenlandsk hospital 

På et praktikophold i udlandet vil du komme helt tæt på den verden, du overvejer at blive en del af. Under praktikopholdet vil du nemlig få din daglige gang på et hospital, hvor du vil følge professionelt fagpersonale i deres daglige arbejde, så du kan komme helt tæt på eksempelvis lægearbejdet eller sygeplejearbejdet. 

Her vil personalet vise dig, hvordan tingene foregår, og de vil dele ud af deres viden, så du kan få indsigt i, hvad det rent faktisk vil sige at være eksempelvis læge. Dette er indsigt, du ikke kan læse dig til online eller andre steder, og netop derfor er et praktikophold i udlandet et utroligt værdifuldt skridt på din vej mod at træffe den rette beslutning om uddannelse. 

På samme tid vil du også modtage teoretisk undervisning, hvor du vil få udvidet din viden om faget, mens du på samme tid får et indblik i den studietid, du kan se frem til, hvis du gør alvor af dine overvejelser. 

En sjov oplevelse i dit sabbatår

På et praktikophold i udlandet har du mulighed for slå rejseoplevelse samme med værdifuld indsigt i et sundhedsfagligt fag. 

Et praktikophold i udlandet er derfor win-win, da du både får sjove oplevelser på din rejse, hvor du vil møde nye mennesker og en ny kultur, mens du på samme tid får den nødvendige ballast til at træffe den vigtige beslutning om dine fremtidige studier.