Derfor bør du investere i et alkometer

Der er mange gode grunde til at investere i et smart alkometer. Både til privat brug, måske til fester eller arrangementer og på arbejdspladsen. Vi har nemlig et samfund, hvor vi nyder at blive en smule beruset, når vi skal hygge os og komme hinanden ved. Vi har en drukkultur, der hærger og ikke lige sådan får sin ende. Det er vi også kendte for i udlandet. Læs meget mere her i følgende artikel om, hvad et alkometer det er, og hvordan du kan anvende det.

Hvad er et alkometer og kan jeg anvende det?

Et alkometer, er et smart apparat, der kan måle, hvor høj din promille ligger på. Det er den måde, man måler på, hvor meget en person har fået at drikke, hvor fuld vedkommende er. Man puster og trækker vejret i et lille rør og så ses ens promille på det lille apparat. Et alkometer bliver selvfølgelig anvendt af politiet for at holde den nødvendige orden og straffe folk for at bryde loven med alkohol. Det er godt, vi har nogle regler på det punkt, ellers ville folk bare kunne bevæge sig rundt, i det offentlige liv og ikke mindst trafikken, og være til fare for resten af befolkningen. Især i trafikken, opstår der så mange forfærdelige, omfattende ulykker, fordi folk kører spritkørsel. Det er en typisk ting ikke at tænke sig om en ekstra gang, når man får en god idé i fuldhed.

alkometre

Holder øje med og tager et ansvar

Hvis du skal holde en privat fest, kan det være trygt og rart selv at eje et alkometer og bruge det. Det kan give en tryghed og form for kontrol. Så skal du ikke tænke på om nogen i forvejen er kommet for fulde. Ligeledes kan det også være enormt rart selv at kunne holde øje med, hvor meget du har drukket via et alkometer. Så mange anskaffer også én, fordi de synes det er sjovt, eller vigtigt, at holde øje med ens promilletal.

På festivaler og til offentlige koncerter, kan politiet og vagter finde på at måle ens promille tal. Her er det mest, hvis du har opført dig i strid med reglerne, eller har det meget dårligt og skal have hjælp. Ved arrangementer, hvor mange unge er samlet, som til eventuelt efterskolefester, eller lignende arrangementer, hvor der muligvis forsøges at tage lidt ansvar for mængden af alkohol, de unge indtager, bliver alkometeret tit brugt ved ens ankomst. Dette er tit og ofte fordi, det giver en tryghed og form for kontrol, så det hele ikke løber løbsk. Det kan dog også ses som adgangskontrol til nogle virksomheder eller institutioner.

Den danske alkoholkultur

Der er ingen diskussion om, at danskerne er vilde med alkohol, og at alkoholen fylder meget, når der skak være fejring og fest. Vi forbinder fejringer, fest og glæde med alkohol. Og det er også godt opdaget, at alkoholen for os til at være mere afslappet og sænke paraderne. Nogen vil mene, vi kommer bliver mere os selv ved lidt indtagning af alkohol. Og dette kan selvfølgelig skabe en rar stemning til en fest, og få folk til at være rigtig med og på. For med alkohol, får du også altid lyst til lidt mere. Her kan de fleste styre sig, men der er også nogen, der ikke kan. Det er umuligt for dem at stoppe igen, og de bliver alt for fulde og de efterfølgende dage fortsætter drikkeriet desværre og bliver til et misbrug. Det skal vi bare også have i tankerne, når vi hylder den danske drukkultur i så høj en grad.