Dette skal du tænke over, når du køber børnetøj

Som forælder vil man gerne det bedste for sine børn, og det kan kræve en vis selvkontrol for at undgå at forkæle dem. Man synes jo altid, at ens egen børn er så søde at se på, og det kan blive fristende at købe dem en masse fint tøj. Men det er jo ikke tanken med børnetøj; tøjet skal være for barnets skyld.

Tøj til de små

Når det handler om børnetøj, handler det ikke rigtig om det, som du kan lide. Det skal handle om det, som barnet kan lide. Når barnet er gammelt nok til at gøre det, skal de have lov til at vælge tøjet selv; selvfølgelig med din godkendelse. De kan få lov til at vælge tøjets former, farver og motiv, og så må du bedømme det i forhold til tøjets materiale. Det er nemlig sundt for barnet at få lov til at vælge selv, og det kan være super identitetsbekræftende, når man selv vælger sit eget tøj. Alle mennesker udtrykker nemlig sig selv igennem deres udseende; også børn.

børnetøj

Plads til bevægelse

Nogle mennesker klæder deres børn på i det, der ligner voksentøj, men som sælges i børnestørrelser, og det er ikke altid en god idé. Voksentøj er nemlig ikke egnet til bevægelse på samme måde, som børnetøj er. Forestil dig at løbe rundt, lege og kravle i træer med bukser i solidt denimstof; det er ikke super nemt. Barnet skal have lov til at bevæge sig, kravle på gulv og i træer uden at tøjet skarver eller på anden måde bliver ubehageligt. Tøjet skal altså være designet til den slags bevægelse, og det er det meste børnetøj heldigvis.

Gode materialer

Du skal selvfølgelig også have styr på det materiale, som tøjet er lavet af. Det er altid en god idé at holde øje med det, uanset om det er tøj til dig eller dine børn, men det er især vigtigt, når det handler om børnetøj. Børn har ofte mere sensitiv hud end voksne, så det gælder om at vælge stoffer, der er ordentligt behandlet og ikke indeholder en masse kemikalier. Det kan du for eksempel gøre ved at vælge økologisk bomuld. Bomuld er generelt et godt materiale, men når du vælger økologisk bomuld, sikrer du dig, at tøjet ikke har rester af giftstoffer liggende, da man i så fald ikke har brug sprøjtemidler under produktionen.

Blød og komfortabel

Sidst, men ikke mindst, skal tøjet selvfølgelig være blødt og komfortabelt at have på. Det giver ingen mening at købe børnetøj, som er ubehageligt. Lyt til barnet, imens I prøver tøjet, og gør dig sikker på, at det ikke skarver eller føles træls nogle steder. Stik selv en hånd ind på indersiden af taget, inden barnet prøver det på, så du kan få en fornemmelse af behageligheden.

Det perfekte børnetøj

Det perfekte børnetøj er tøj, som er nemt at bevæge sig i, som er slidstærkt, som er af gode materialer, og som er blødt og komfortabelt for barnet. Det kan lyde som mange krav, men det er faktisk ret nemt at finde alligevel. Børnetøj er jo lavet til børn.